Muafiyet ve Yeterlilik Sınav Duyuruları
MUAFİYET ve YETERLİLİK SINAV DUYURULARI

2019-2020 MUAFİYET ve YETERLİLİK SINAV DUYURULARI

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı İngilizce Muafiyet sınavı ve Yeterlilik sınavı farklı tarih ve oturumda yapılacaktır. İki sınav türünden de muaf olmak isteyen öğrenciler her iki sınav türüne ayrı ayrı başvurmaları gerekmektedir. Bu sınavların sonuçları ERASMUS Dil Yeterliliği için kullanılamaz.

1. Muafiyet sınavına başvuracak öğrenciler:

Yeni kayıt veya eski kayıt olması farketmeksizin Zorunlu İngilizce dersinden muaf olmak isteyen tüm öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Muafiyet sınavından 50 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

2. Yeterlilik sınavına başvuracak öğrenciler:

a) Yeni kayıt veya eski kayıt olması farketmeksizin, Bölümlerinde İsteğe Bağlı Hazırlık okuma hakkı tanınan ve kayıtlı olduğu bölümlerinde verilen mesleki ingilizce derslerini almak isteyen öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Yeterlilik sınavından 65 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

b) Yeni kayıt veya eski kayıt olması farketmeksizin Bölümlerinde Zorunlu Hazırlık okuma şartı olan, bu şarttan muaf olup, bölümlerinde verilen eğitime başlamak isteyen öğrenciler bu sınava başvurabilirler. Yeterlilik sınavından 75 ve üstü not alan öğrenciler başarılı sayılacaktır.

Tüm öğrencilerimizin sınavlara girme zorunlulukları yoktur. Hazırlık Sınıflarında eğitim almak isteyen öğrencilerin de sınavlara girme mecburiyeti yoktur. Hazırlık okuyacak öğrencilerimizin bilgilendirme formlarında belirtilen seviye tespit sınavına girme ve oryantasyon toplantısına katılma mecburiyetleri vardır. MUTLAKA BİLGİLENDİRME FORMLARINI OKUYUNUZ.

Sınava girmek isteyen öğrenciler için başvuru ve sınav uygulama takvimi aşağıdaki tabloda verilmiştir:

Eylem

Muafiyet Sınav Başvurusu

SABİS üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online başvuru yapılacaktır

18.08.2019 - 27.08.2019

Yeterlilik Sınavı Başvurusu

SABİS üzerinden (ogr.sakarya.edu.tr) online başvuru yapılacaktır

18.08.2019 - 27.08.2019

Sınav Yerlerinin ve Saatinin Açıklanması

9 Eylül 2019

Muafiyet Sınavı

-Test şeklinde yapılacaktır. - Mutlaka, Kimlik + Kuşun kalem + silgi getirilmelidir.

10 Eylül 2019 ( Sınav saati, sınav yeri açıklama bağlantısında belirtilecek.)

Yeterlilik Sınavı

11Eylül 2019 ( Sınav saati, sınav yeri açıklama bağlantısında belirtilecek.)